Elérhetőségeink
 

Apple Watch 42mm Stainless Steel Ceramic Black
Használt

Kártyafüggetlen

iPerfect

99000 Ft

Kosárba


A szögletes kialakítású óra két méretben, 38 és 42 milliméteres átmérővel érkezik, háromféle kivitelben (rozsdamentes acél, anodizált alumínium és 18 karátos arany ház), ezek külön nevet is kaptak: "sima", Sport és Edition néven. Első körben az órákhoz hatféle szíj vásárolható, így viszonylag jól testre szabható az egységes portfólió is, sok variáció áll a vásárlók rendelkezésére. Az előlap zafírkristályból készült, a hátlap cirkónia, zafír lencsékkel, így a karcolódástól és a viselésből fakadó kopástól gyakorlatilag egyáltalán nem kell tartani.
A fentieken túl az óra hardveréről gyakorlatilag semmit nem tudunk. Az Apple annyit közölt mindössze, hogy az eszközben dolgozó processzor egy vadonatúj fejlesztés, az S1 névre keresztelt lapka, amelyet az apró méretre és energiahatékony működésre optimalizáltak. Az órában ezen felül helyett kapott egy specializált vezérlő az érintőkijelzőhöz, ez dolgozza fel az érintésen túl a nyomás erősségét is érzékelő által küldött jeleket. A kijelzőről sem ismerünk részleteket, sem a kijelző típusa (AMOLED vagy LCD), sem mérete, sem felbontása nem nyilvános, ezek egyébként a piaci rajtig akár még változhatnak is.
A UI egyik érdekes eleme a fizikai tekerőgomb, vagyis a korona. Ezzel egy dimenzióban navigálhatunk, kontextustól függően (listagörgetés, térkép zoom, stb.), benyomva pedig a nyitóképernyőre térhetünk vissza. Az Apple szerint a korona forgatásával úgy lehet navigálni, hogy közben az ujjunkkal nem takarjuk ki a kijelzőt, ez azonban nem tűnik látványos ugrásnak a felhasználói élményt tekintve. Izgalmasabb, bár lényegesen egyszerűbb újítás, hogy az óraszíjat a felhasználó gyors mozdulattal otthon cserélheti, így az óra kinézetét az alkalomhoz igazíthatja. Meglepő, de ilyen megoldással eddig sem az okosórák, sem a klasszikus nagy óragyártók nem jelentkeztek, pedig ennek valóban van is értelme: sportoláshoz műanyag szíj, színházba bőr, tárgyalásra fém szíj társítható ugyanahhoz az órához.
A MagSafe brand alá tartozó, ám egyedi töltő induktív átvitelt használ, vagyis az óra elektródái nem csatlakoznak közvetlenül a töltőhöz, így nincs szükség a cseppállósághoz külön takarólapra sem, illetve az óra esztétikája sem csorbul. Az Apple Watch nem vízálló, úszni vagy zuhanyozni nem lehet vele (károsodás nélkül).
Az okosóra vadonatúj felhasználói felületet kapott, amely az iOS rétegeket használó UI-paradigmájától alapjaiban eltér. Ez logikus döntés, egy órához másképp nyúl a felhasználó, a kis kijelzőn pedig egészen másképp kell információt átadni, bevitelt kezelni és navigálni is. Az új főképernyő nem rácsos, hanem hexagonális szerkezetű, ezen helyezkednek el a kör alakú ikonok, amelyekkel a beállítások vagy az órán futó kis alkalmazások érhetők el. A bevitelért az érintőkijelző és a korona felel, ezen felül csak egy, a Digital Touch alkalmazást indító dedikált gomb van az órán.
A UI-on túli felhasználói élmény azonban a bemutató alapján érdemben nem jobb mint a jelenleg elérhető alternatívák. A bevitelt az óra az oldalirányú és fel-le gesztusokkal, gombok nyomogatásával kezeli, jobbára ugyanazokat a paradigmákat használja, mint az Android Wear. Aggasztó azonban a "force touch", az erős érintés bevezetése, amely a sima tapintáshoz képest más funkciókat húz elő, kontextustól függően.
Bővebb informáciért kattints ide

Kapcsolódó termékek

iPhone 6 kijelző csere már 17.900ft,-tól akár fél órán belül garanciával!

  

Nem találsz egy alkatrészt vagy kiegészítőt? 3 munkanapon belül megrendeljük Neked!

 

PerfectGSM.hu – mobiltelefon és tartozék szaküzlet és szerviz.

PERFECTGSM.HU webáruház

 A weboldalon feltüntetett képek illusztrációk.